Økologi! FOR THE WIN.

ændretJeg går all-in for økologi. Mælkeprodukter, æg, kød, frugt, grøntsager. Hvis jeg ikke køber økologisk, gør jeg alt for at købe dansk. I går var jeg til Økodag i Kærsholm – en dag fyldt med glade børn og ikke mindst glade køer. Som har ventet og ventet, på at komme på græs. Det var en fantastisk bekræftende oplevelse, at se de glade køer, hoppe, danse og gniiiide sig på det grønne græs. Endnu en GOD grund til at købe økologisk.
Hvad der kan give mig grå hår, er buræg+skrabeæg. Jeg kan slet, slet ikke snuppe det. De forhold, hønsene lever under er skrækkeligt, dyremishandling og hjerteskærende. Jeg forstår slet ikke, at butikkerne stadig sælger det – og at folk køber det, når man ved, hvilke forhold de lever under. Jeg er stor tilhænger af, at Kvickly KUN sælger økologiske æg! Håber flere butikker følger trop.

Køber du økologisk? Hvis ikke, er jeg meget nysgerrig hvorfor 🙂

13 meninger om “Økologi! FOR THE WIN.”

 1. Det var nogle flotte billeder du har taget! Jeg synes også at alle burde købe lidt mere bevidst. Jeg vil hellere betale lidt mere og forbruge lidt mindre kød og æg end at støtte det konventionelle landbrug.
  Kh, Marlene.

 2. Det var nogle flotte billeder du har taget! Jeg synes også at alle burde købe lidt mere bevidst. Jeg vil hellere betale lidt mere og forbruge lidt mindre kød og æg end at støtte det konventionelle landbrug.
  Kh, Marlene

  1. Tusind tak 🙂 Og lige præcis. Ikke økokød er oftes også fyldt med vand – så det er vel lige fedt, at få noget med vand – men så i stedet købe noget øko, og få god kød for pengene.

 3. Årh skønne billeder, det bliver man jo i godt humør af! 🙂
  Jeg forstår heller ikke bur æg og skrabe æg, føj. Køber altid øko æg og så går jeg i klasse med en sød pige som selv har høns, så der får jeg også nogle gange æg fra 🙂 Det må man sige er ægte land/øko æg 🙂

  1. TAK 🙂 Ja, det var virkelig også en oplevelse at se dem danse. Blev selv helt i godt humør! 🙂
   Hvor er det smart 🙂 De smager også meget bedre 🙂

 4. Hvis jeg havde penge til det ville jeg købe al min mad økologisk, men én ting jeg sjældent går på kompromis med er æg. Og så må jeg lige rose dig for de fine billeder. 😉

  1. Tusind tak 🙂 Tog en hel bunke billeder af de glade køer 🙂 Æg er virkelig også noget jeg slet ikke går på kompromis med. Eller kød for den sags skyd. Grønsager og salat kan hænde.

 5. God påske til dig kære Anne Cathrine,

  Så smukt et indlæg, med dine fine kvæg………..

  her på gården dyrker vi økologisk, har dyr som spiser økologisk og dermed giver økologisk fra sig.
  Vi spiser selv så økologisk som muligt.
  Vi har grøn energi, dvs. vi har et solcelleanlæg og et varmepumpeanlæg.
  Så vi er ret bevidste om at passe på naturen og verden omkring os, samt leve sundere.

  Håber så mange som muligt vil bestræbe sig herpå også:-)

  Nyd det smukke vejr.
  Maria og Tina

  1. Tak Maria og Tina.
   Jeg har selv spist økologisk i mange mange år – startede for alvor da jeg flyttede hjemmefra. Min svigerforældre får fryseren fyldt op med kød fra en bondemand – og vi er tit heldige at få noget med hjem – det smager bare bedre!

 6. Så skønne billeder 🙂 Jeg er helt enig med dig – jeg køber også kun økologiske æg og mælk, og jeg spise faktisk slet ikke kød, da jeg ikke kan bære tanken om det!

  1. Tak Camilla! 🙂
   Jeg har forsøgt mig med at droppe kød, men da jeg har gluten allergi, kommer jeg bare til at mangle alt for meget nærring!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *