7 år og 7 billeder – en lille rejse

onne med talone med talJeg blev inspireret af Alexias indlæg til at lavet et lignede. Her er 7 billeder af mig gennem de seneste 7 år. Jeg må selv sige, at der er sket en hel del. Både udseendemæssigt og psykisk.

I 2007, jeg var ikke særlig glad og selvværd og selvtilliden var helt i bund, spøgelserne efter en folkeskoletid som var fyldt med mobning og onde ord som; klamme so, tykke svin, at jeg var grim, klam, ulækker, havde klamme store øjne, at mine læber var alt for store og ulækre og sidst med ikke mindst, fik jeg altid af vide at jeg var dum – dum som en dør. Det var nok det, som betød mest. For jeg vidste at jeg ikke var dum, men når alle siger det “så må det jo passe?”

I 2008, brød min verden helt sammen da jeg fandt min far på fortrappen med en hjerneblødning, hvis jeg ikke havde reageret så hurtigt, som jeg gjorde – så havde vi nok ikke vores far i dag, eller i hvert fald ikke som den person han er i dag. Jeg er den yngste og det at “miste” overhovedet til familien til en dum hjerneblødning, blev bare for meget for mig.

I 2009,  det var året jeg flyttede hjemmefra og året Jonas flyttede ind. Jeg kæmpede stadig med fortidens spøgelser med begyndte så småt at få opbygget troen på mig selv og viljen til at presse igennem.

I 2010, dette år begyndte tingene for alvor at gå som jeg ville ha’ det – jeg kom ind på pædagogseminaret, min absolutte drømmeuddannelse. Fik et arbejde på en boform hvor jeg fik fyldt rygsækken op med gode erfaringer og selvtillid til at jeg godt kan finde ud af mit arbejde.

I 2011 tog det et nyk ned af igen. Jeg blev hunde syg og ingen vidste hvorfor og hvad der kunne gøres for at jeg fik det bedre – på billedet fra 2010 til 2011 havde jeg tabt over 10 kg og havde det både psykisk og fysisk dårligt, da jeg ingen næring fik at den mad jeg spiste. Uddannelsen havde jeg rigtig svært ved at fokusere på, da jeg bare var så træt og uoplagt hele tiden.

I 2012 begyndte jeg selv at eksperimentere med hvad jeg fejlede og det da jeg skar gluten fra min kost, kunne jeg og min omgangskreds straks se bedring. Det var så her, at kampen om at få slået glutenallergi fast på CV’et, hvilket var svære end nogen havde regnet med. I 2012 begyndte jeg også at blogge – en blog for at sætte fokus et andet sted end på hvad der ikke lykkedes. Men at have en blog, som jeg kan dele min hverdag og tanker med, betyder så meget.

2013, jeg har fået min diagnose, jeg har aldrig været gladere eller følt mig sundere – har opbygget selvværd og selvtillid, men det er en livslang proces. Fortidens spøgelser kigger stadig forbi og slår mig ned, men det er slet ikke på samme niveau som i 2007. Jeg er blevet ældre og mere sikker på mig selv og min omgangskreds. Syntes også at det er tydeligt, at mine øjne smiler mere og ser langt gladere ud nu, end i 2007-2008-2009.

Nu har I fået en halv roman af mig, og hvis I er nået til bunden – så må jeg sige at det er ret godt gået 😉 Nu vil jeg gerne høre lidt om jer, hvem er I, hvad har I oplevet?

18 meninger om “7 år og 7 billeder – en lille rejse”

 1. wauw sikke en bagage…. jeg synes også du ser rigtig glad og rigtig godt ud på de sidste billeder… og når du laver et indlæg som dette er “spøgelserne” i hvert fald blevet mindre….
  Jeg har hverken mobning, sygdom eller det der ligner i bagagen.

  1. Mange tak 🙂 Det har længe været et betændt område men jeg er endelig ved at komme ud på den anden side 🙂

 2. Sikke en udvikling! Man kan tydeligt se det, som du selv siger. Det er smukt at se 🙂
  Fedt at du er så åben omkring det. Ærlighed kommer man længst med, og det er vel også sådan, man kommer ordentligt videre..

  1. Tak Nanna 🙂
   Og du har helt ret – det eneste år har jeg virkelig lært at med ærlighed kommer jeg længst 🙂

  1. Tak 🙂 Var også glad for den page, men det krævede så meget tid og jeg skulle klippes heele tiden :p

 3. Fantastisk indlæg! Dejligt og forfriskende at du er så ærlig omkring det hele.
  Det glæder mig at det heldigvis er gået den rigtige vej, og at du kun er stærkere og gladere den dag idag <3 og hvor er du bare smuk! Elsker især det nyeste billede med dit skønne smil!

  – Knus Louise
  http://allthingsglitters.blogspot.dk/

 4. Virkelig godt indlæg Anne Cathrine! Fedt at du er så ærlig. Jeg vidste slet ikke, at dig og Jonas har været sammen i så mange år 🙂
  Du har godt nok været meget igennem, må man sige, men det lader også til, at du er blevet meget stærk af det!

  /Stine

  1. Tak 🙂
   Jo, vi har faktisk kendt hinanden siden vi var 17 år. Så det er ved at være en del år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *