Jeg har en tilståelse..

tilståelseJeg har lyttet til julemusik de sidste 14 dage. Jeg er en julegris! OG kan slet ikke vente til den 1. december. Det sker lige så sikkert om amen i kirken, at jeg bliver i julestemning når efteråret er godt i gang.

Et år, da jeg var 13, pyntede jeg endda mit værelse op i september måned – ja, det er lige overdrevet nok. Men det kan ikke beskrives hvor meget jeg elsker jul. Nu er vi flyttet i en ny lejlighed, og jeg øjner MANGE muligheder for en flot dekoreret lejlighed d. 1 december. Selvfølgelig med et stort juletræ, (ægte vel og mærket!)

Håber ikke jeg er den eneste – er der andre jule glade grise derude? Øf øf. Det hjalp bestemt ikke, da der tidligere på ugen var flæskesteg med hele molevitten på job! Puha, der blev sunget julesange på vej hjem 😉

Fraklip

fraklipHyggehejsa! Og velkommen til alle de nye søde læsere for resten! Det er så dejligt, når der kommer flere til.

Jeg vil lige fremhæve hvad stakkels Katrine og Gitte skal udsættes for når de skyder billeder af mig. Jeg kan nemlig ikke altid tage det seriøst. Der kommer oftest et mærkeligt fjæs eller en kav bevægelse. Gitte siger altid “Åh, dét der bliver du glad for” – mmm jep!

Nu hvor vi er i gang, kan vi lige så godt få nogle tilfældige facts om mig på bordet.

  • Siden jeg har fået gluten allergi, er det altid meget stort for mig at komme på en restaurant som har glutenfrit brød eller lign. Når jeg spiser, køre fingrene og “mmmm”-lyden er i gang med fuld smadder. Jeg er som et lille barn der smager chips for første gang.
  • Jeg kan egentlig bedst lide at stå BAG kameraet. Jeg elsker at tage billeder – og når jeg får fanget et godt motiv, kilder det helt i maven.
  • Da jeg var barn smilede jeg altid med lukket mund, fordi jeg var ked af mit mellemrum ved fortænderne, nu elsker jeg det – syntes det giver et unikt personligt træk.
  • En tur i Bilka kan godt få pulsen noget højt op.
  • Jeg elsker fart og kilden i maven, rutchebaner er et hit – MEN jeg tør på den anden side heller ikke, piver ekstremt meget på vej op i en rutchebane, fritfald eller lignende. “Jeg vil neeeeed” er oftest ord mine kære skal høre på.
  • Jeg er meget barnlig og legesyg (syntes det er vigtigt at gemme barnet i sig selv, ellers bliver livet jo alt for kedeligt)
  • Jeg var et meget sensitivt barn, og er det stadig. Dette er en forse, som man blot skal lære at bruge.
  • Og at være sensitiv, gør at jeg er let til tåre – der er både tåre ved glæde, vrede, frustration, angst, savn og grin.

Det var dét for denne gang. Håber sommeren er go’ ved jer.

Afsted til København det går! *Vrøøn vrøøøm*

instagrameditNu har jeg virkelig ikke fået blogget særlig meget den sidste tid. Jeg har arbejdet rigtig meget og nærmest ikke siddet ved computeren. NU smutter jeg så til København og tilbringer min weekend derovre. Jeg skal besøge den bedste af de bedste, og der skal shoppes og spises go’ mad! Weee! Jeg kommer til at spamme på Instagram, så der kan I jo følge med – for er bange for, at bloggen får en lille weekendspause 😀 Der er jo Ganni lagersalg derovre, så jeg kommer nok ikke til at sidde stille.

Nå men, jeg er den som er kørt, og jeg glæder mig til turen. Bare mig, Mercedesen, vejen og en masse go’ musik.
Følg med på Instagram, hvis I har lyst <3 og go’ weekend 🙂

En kur der dur – 5:2!

ændret

Fra sommer 2013 og fra marts 2014. Minus 6 kilo ved hjælp af 5:2 kuren.

Et mere præcist billede kan I finde på min Instagram @annecathrinebro – et som jeg ikke har lyst til at smide på bloggen 🙂

Jeg har været på utallige kure, siden jeg var 17 år. Suppekur, de danske vægtkonsulenter, juicekur, talt kalorier så det stod mig langt ud af halsen. Men med det har jeg formået, og med sund fornuft ved livstilsændring, at tabe 26 kilo over en årrække. Dog har de sidste 7 siddet som groet fast – de har været af, blandt andet på grund af sygdom(glutenallergi) og lynkure – men det er kommet på igen, hver gang. Lige dér på maven, hvor det er allermest træls. Lige dér, så man kan se navlen igennem stoffet. Øj, hvor har jeg hadet det.

Jeg har trænet og trænet, men kunne bare ikke komme af med det fedt lag omkring maven – og det irriterede mig grænseløst. Har så længe jeg husker, altid suget maven ind – altid. “Haaar jeg bildæææk, er min navle vææk” Jeg suger sågar maven ind på “før-billedet”.

I december 2013 stiftede jeg bekendskab med 5:2 kuren, var først meget skeptisk og lod den passere – men efter en god julemåned med masser af flæskesteg, marcipan og risalamande, var vægten øget igen. Jeg vejede mig d. 1 januar 2014 – 67 kg. stod der på vægten, det er jo ikke meget. Men fedt og deller var stadig en gene i mine øjne. Så jeg tog en beslutning, jeg begyndte på 5:2 – og allerede første uge, kunne jeg se resultater. Jeg var mere frisk, sov bedre om natten, tabte mig hele tiden – selvom jeg, på ikke faste dage, spiste junk food eller hvad jeg nu havde lyst til(med måde). Jeg har slet ikke følt mig på en slavisk kur – som jeg har været på så mange gange. Den slaviske måde, der altid har fået mig til at droppen kurene igen – eksistere bare ikke nu. Jeg har fået pænere hud og mit hår fedter mindre. Så kan faktisk gå hele 3 dage, uden at vaske hår.

Det er tydeligt på billedet, at fedtet omkring maven er mindsket – jeg er blevet meget sundere. Den farligste fedt, er omkring maven og de indre organer. Derfor er jeg meget glad for resultatet. Jeg vil bibeholde én fastedag om ugen, som en ændret livsstil. Dette er meningen med 5:2 – en livstilsændring som jeg er helt tryg og tilfreds med.

Jeg har i periode også trænet, nogle gange 3 gange om ugen – og andre kun en enkelt. Men har overholdt mine faste dage, og stadig formået et vægttab. Sociale events er aldrig kommet i vejen, hvis muligheden øjner sig, til en middag eller lign. har jeg blot udsat fasten.  Mit hoved har lært, hvornår det egentlig er sulten, for det er ofte hjernen der er sulten,  især når jeg keder mig! Så jeg har lært at mærke efter – “Er jeg sulten? Eller keder jeg mig bare” På mine faste dage, drikker jeg blot rigtig meget vand og sort kaffe, indtil jeg spiser aftensmad på 500 kalorier. For nogle passer der bedre at spise både morgenmad og aftensmad – men hvis jeg spiser morgenmad, bliver jeg lynhurtig sulten igen. Jeg faster i 36 timer. fx fra søndag aften til tirsdag morgen, hvor jeg igen spiser normalt. For andre er det bedre at gøre det i 24 timer – det kommer an på hvad DU har det godt med.

Der er bevist, at disse faste dage(nu vel, indtager 500 kalorier på de dage) at det er meget sundt for kroppen. “I medicinske kredse har man gennem længere tid kendt til fordelene ved at faste, men nu er denne måde at spise på endelig ved at blive populært. Når du reducerer dit kalorieindtag radikalt i korte perioder, som du gør i 5:2 kuren, fremtvinger du nogle forandringer i dit stofskifte og din hjernefunktion, som kan bidrage til at formindske risikoen for at blive ramt at de sygdomme, vi alle frygter: Kræft, hjertesygdomme, Alzheimers og diabetes. Når din krop arbejder hårdt for at reparere de celler, som er blevet beskadiget af aldring og dårlig livsstil, gavner det både kroppen og hjernen.”  Jeg vil bare sige igen, at jeg er så uendelig mere frisk og glad efter jeg er startet på 5:2 – jeg snakker også rigtig meget om denne vidunder kur, men den er også det værd!

Hvis du selv føler for at springe ud i dette, vil jeg råde at bruge Google! Søg tips, råd og opskrifter. Du kan også anskaffe dig bogen lige her. Jeg har desuden brugt bloggen Klidfaster – hvor der er helt fantastiske gode opskrifter til fastedagene – med udregnet kalorier, for os dummies. Der er også en herlig Facebook gruppe Klidfasters 5:2 gruppe.

Kampen mod de sidste kilo

træning-vert1Det må være første gang i bloggens historie, at der kommer noget om træning. Jeg har trænet siden 2008 – med få pauser. Efter et vægttab på rundt regnet 30 kg, så har kroppen haft rigtig godt af, at blive tæsket på en stepmaskine, vægte og løbebånd. Pt. er kampen i gang om at tabe de sidste 3-4 dumme kg. som har irriteret mig længe, det bliver nok ikke de tydelige kilo, men det er mere psykiskminded og for at få afsluttet mit lange vægttab.

Kari Traa Svala træningsbukser, har jeg haft muligheden for at teste i min træning. Jeg er meget begejstret for dette mærke! De er ufattelig lette og den tætsiddende effekt gør, at bukserne ikke genere på nogen måde – ja, du føles næsten helt nøgen! Bukserne er en blanding af polyester og uld, hvilket sikre åndbarhed og varme – og utrolig hurtig tørrende.

Jeg er vild med designet og de glade farver, giver en glad træning! Jeg har den seneste tid intensiveret min træning og lagt min kost om – for NU skal det være! Jeg træner 3 gange om ugen, og forsøger mig med 5:2 Kuren – som har fungeret utrolig positivt på mig. Målet er, at blive klar før sommer, og nu er der ikke lang vej igen.

//Bukserne sponsoreret af DinSport.dk//